Te poți îngrășa mâncând puțin! Image

Te poți îngrășa mâncând puțin!

Andreea-Maria Ungureanu
Andreea-Maria Ungureanu 13 aprilie 2022

Că tot discutăm despre mâncat prea mult⤵️


M-ați crede dacă v-aș spune că și prea puțin este la fel de greșit ?


🥴Aici în ambele poze sunt eu la aceleași kg.

😣Aici sunt eu unde în poza din stânga mâncam 2 mese pe zi maxim (de frica) și alea low carbs, asta înseamna că nu atigeam nici măcar 1000 de kcal cea ce este extrem de nesănătos. 

🥵Făceam cardio aproape zilnic, cam 6-7 antrenamente pe săptămâna, mă târam dimineața jos din pat până la servici, iar la antrenament trăgeam de mine cu preworkout mai mereu...

😣M-am dat peste cap conștientă...și intrasem într-o stare lipsită de motivatie( se întâmpla tuturor) dar pe mine asta ma enerva mereu și în loc să fac o pauză(semnele erau clare că era nevoie de ea) eu trăgeam mai tare(💥wrong ).

🥱Aici în stânga sunt eu care nu dormeam decât 3-4h/ noapte

🥴Îmi era frică să mănânc un mar(doar are carbo’🤦🏼‍♀️ și credeam că mă îngrășă) adică fructe deloc, iar pe lângă astea pielea îmi arăta groaznic, probleme cu digestia, balonări, constipație...etc.

😣Iar cam la 2 săptămâni cedam și mâncam în câte o sâmbătă toate porcăriile posibile pana mi se făcea rau.😣

🥴În loc să slăbesc mă îngrășăm sau stagnam și eram mereu frustrata...


Între timp mi-am revenit ( după o perioadă de relaxare, evident😂 ) unde chiar în anul acela am câștigat campionatul național... a fost o perioadă grea și uite așa am învațat din greșeli.


Dar timpul a trecut, citești, întrebi, ceri ajutor, asculti sfaturile celor mai pricepuți, acționezi și testezi să afli ce ți se potrivește ție. 

Apoi rămâi consecvent( piesa cea mai imporanta este CONSECVENȚA)


✅Aici în dreapta am 3 mese principale cu carbohidrați la fiecare și 3-4 gustări pe zi( muuuuulte fructe).

✅Aici în dreapta sunt eu cu 350g Carbo pe zi, 70-80g de proteină și 20 g de lipide(grăsimi) cam 1800 kcal ... poate 2000 in zilele când fac antrenament cu greutăți mai mari decât în restul.(Vegan în nr asta de calorii ma simt bine).

✅ Aici în dreapta sunt 4 antrenamente de forță pe săptămâna, din care unul este antrenament de recuperare; 3 antrenamente de cardio(1 sesiune de cardio tine 40-60 min) cel mai des 40 min în ziua cu antrenamentul de forță.

Asta rezultă că de cele mai multe ori am 3 zile de pauză pe săptămâna = LUX 😁( pe care le iau în funcție de cum ma simt, uneori toate 3 consecutiv, uneori una in timpul saptamanii și 2 pe weekend... cum am spus, depinde cum ma simt).


Ce vreau să subliniez sunt urmatoarele greșeli, pe care cel puțin 3 le-am cu toții făcut la un moment dat(Chiar și eu, motivul pentru care scriu):


🚨PREA PUȚINE CALORII

🚨ACELAȘI REGIM MEREU

🚨PREA MULTE ZILE ÎN SALĂ

🚨PREA MULT CARDIO

🚨PREA PUȚIN SOMN

🚨PREA PUȚIN TIMP PENTRU TINE


🛡Corpul nostru este o mașinărie extraordinară. Extrem de inteligentă, ce face lucruri de neimaginat ca să ajungă să fie cât mai efectivă pentru a-și îndeplini toate funcțiile în parametrii cât mai buni.


🚨Asta înseamnă că tu dacă mânânci doar 1-2 mese pe zi, fără fructe, fără odihnă, mult cardio... etc. Corpul tău practic funcționează cu rezervorul pe roșu, mereu. Iar asta se traduce într-un nivel al cortizolului extrem de crescut, apar dezechilibre hormonale, rezistența la insulina, metabolismul tău nu mai funcționează normal, nu mai arzi grăsimi, iar fiecare masă pe care o mănânci, corpul aproape ca o transformă într-un depozit ca să poate funcționa ... cu rezervorul pe roșu și rezidurile depuse fundul lui. Înțelegi ce spun?🥴


🤟🏼Concluzia: trebuie să bagi combustibil în mașină ca să funcționeze la capacitate maximă fără să se strice ceva și în același timp să producă performanță.


📲Sunt foarte multe explicații și informații în ceea ce privește alimentația, iar tot ce vezi la TV, pe YouTube sau alte surse sunt doar idei, sfaturi de încercat și testat să vezi ce ți se potrivește tie. Nu trebuie făcut cum spune exact X, exact Y. Pentru că poate ție nu o să îți funcționeze cum fac eu, chiar dacă nu este greșit.


✅Un stil alimentar sănătos trebuie să se vadă pe tine. 

Cum? Pai pe lângă aspectul fizic trebuie psihic să te simti bine, să ai tonus, să ai în general o stare de bine, să ai mai mereu energie, să ai un metabolism bun, să ai o digestie superba, să ai forța, să dormi bine... etc


🚨Dacă toate astea nu le găsești în regimul pe care îl ai acum înseamnă că ceva nu ți se potrivește tie.(nu insemana greșit neaparat, pur și simplu nu ți se potrivește).

Iti place ce citești?

Abonați-vă la articolele noastre de top