Oh, pentru multi nelipsita CAFEA!
Dar cum, când, cu ce o consumam?
Cafeaua se bea așa cum este ea, neagră și neindulcita.
Dar în timp oamenii au început sa adauge zahăr, lapte și diferite arome.(AICI CRESC CALORIILE CE SE DUC DIRECT PE SOLDURI 😅🙄)
Bineînțeles gusturile nu se discuta, dar dacă țineți la sănătate și totuși vrei sa bei cafea îndulcită atunci alege mierea, nu alți indulcitorii( indulcitorii artificiali sunt produse rafinate/super procesate.)
Iar dacă tot vrei sa adaugi lapte, atunci caută unul vegeteal (fără zahăr) care sa ți se potrivească gustului tău. DE CE? Pai se știe ca lactoza/laptele produce balonări, indigestii, reflux, exact ce face și cafeaua de fapt atunci când o bei pe stomacul gol; dacă le mai și combinam( cafea + lapte de vaca+ zahăr) …atunci probabil în timp o sa te confrunți cu gastrite, dureri constante de stomac, arsuri etc.
DAR CE CE NI SE TOT SPUNE SA NU O CONSUMAM PE STOMACUL GOL?
Consumul de cafea pe stomacul gol sau înainte de micul dejun poate avea potențiale probleme asupra metabolismului, sistemului nervos și sănătății digestive. Iar unele dintre aceste potențiale probleme includ:
1.Disconfort digestiv: Consumul de cafea pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului și poate crește producția de acid gastric, ceea ce duce la disconfort digestiv, cum ar fi refluxul acid, balonarea și greața.
2.Creșterea producției de cortizol: Consumul de cafea pe stomacul gol poate stimula productia de cortizol, un hormon al stresului care poate interfera cu sensibilitatea la insulina si metabolismul glucozei. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și rezistența la insulină.
3.Deshidratare: Cafeaua este un diuretic, ceea ce înseamnă că poate crește producția de urină și poate duce la deshidratare. Atunci când este consumat pe stomacul gol, acest efect poate fi amplificat, deoarece organismul nu a primit încă lichide sau nutrienți pentru a înlocui ceea ce se pierde prin urină.
4. Insomnie și anxietate: Cafeaua conține cofeină, care este un stimulent ce poate crește vigilența și poate interfera cu somnul. Atunci când este consumat pe stomacul gol sau înainte de micul dejun, efectele cafeinei pot fi mai pronunțate, ducând la insomnie și anxietate.
5.Absorbția nutrienților: Consumul de cafea pe stomacul gol poate interfera cu absorbția unor nutrienți, în special a fierului și calciului. Aceste minerale sunt importante pentru menținerea sănătății tiroidei, iar absorbția lor poate fi inhibată de taninurile din cafea.
În general, în cazul în care nu vreți sa renuntati la cafea, atunci să alegeti momentul după micul dejun pentru a evita potențialele probleme asociate cu băutul ei pe stomacul gol.
Dar dacă deja vă confruntați cu disconfort digestiv, insomnie sau anxietate în general, atunci poate fi util să reduceți aportul sau să treceți la ceai de plante.
☕️☕️☕️
Categorii: Stil de viata
Postari similare
Adevaratul rezultat al unui stil de viață sanatos
Te poți îngrășa mâncând puțin!
Piure de linte si dovlecel cu ciuperci și usturoi
Iti place ce citești?
Abonați-vă la articolele noastre de top