Piure de linte si dovlecel cu ciuperci și usturoi Image

Piure de linte si dovlecel cu ciuperci și usturoi

Andreea-Maria Ungureanu
Andreea-Maria Ungureanu 14 septembrie 2021

Piure de linte si dovlecel cu ciuperci și usturoi ☺️


Ingrediente piure:

✅250g linte de pe Nourish BioMarket 

✅5 Morcovi

✅2 Cartofi

✅1 Ceapa și 2catei de usturoi

✅1 Smântâna vegetală Alpro

✅Sare și piper


Mod de preparare:

Se spală lintea apoi se fierbe și se strecoară de apa rămasă.


Separat la fel procedam și cu morcovii, cartofii și ceapa. Se spală, se taie cuburi respectiv ceaba in 2.


La final se pun toate in blender și se Adaugă sarea, piperul și smântâna vegetală. Se mixează pana devine de o consistentă de un piure-cremos.


Ingrediente tigaie de legume:

✅3 dovlecei

✅500g ciuperci champignon albe

✅ 4 căței de usturoi

✅1/2 legătura de pătrunjel 

✅1 linguriță ulei de cocos pentru gătit

✅Sare și piper


Mod de preparare:


Se spală dovleceii, ciupercile si pătrunjelul, se curăță usturoiul.

Se încinge tigaia apoi punem lingurița de ulei si usturoiul; îl rumenim puțin apoi adăugăm dovlecelul pe care îl acoperim si amestecam constant pana începe sa își schimbe ușor culoarea. 

Pregătim ciupercile; le tăiem 1/2 apoi propunem si pe ele peste dovlecel si le lăsam cu capac la foc mic,( urmăriți si amestecați constant )


La final scurgem din apa ce o lasă ciupercile si mai lăsam 3-4 min fără capac dar adăugăm sarea si piperul. Oprim focul, adăugăm pătrunjelul si gata.


Se servesc intr-un recipient de supă: adăugăm piureul-cremă și peste mâncarea de legume. 


Pofta bună!

Iti place ce citești?

Abonați-vă la articolele noastre de top