Încălzirea înainte de antrenament Image

Încălzirea înainte de antrenament

Andreea-Maria Ungureanu
Andreea-Maria Ungureanu 20 ianuarie 2021

Pentru a rămâne în siguranță și pentru a profita la maximum de antrenament, trebuie să includem întotdeauna o încălzire înainte de el, înainte de a începe și apoi să terminam cu un “cooldown” pentru a ne readuce corpul la normal.


 Diferența dintre încălziri și stretching...


 În timpul unui antrenament putem merge cu toții de la “zero to hero” și să împingem greutățile cu forță, dar modalitatea sigură de a ne antrena este de a ridica temperatura corpului încet și de a pregăti  mușchii înainte de a face ceva serios. Asta este scopul încălzirii pre-antrenament!


Însă stretchingul, pe de altă parte, se face pentru a îmbunătăți flexibilitatea/ mobilitatea generală.  


Ce ma face sa recomand stretchingul la FINAL de antrenament, este faptul ca după ce încheiem toate mișcările de forța,mușchii noștri deja sunt încălziți, se află în starea lor cea mai conformă de unde ne-au lăsat să efectuam un anumit antrenament.


 In idee: Începem cu o încălzire și apoi terminăm sesiunea de antrenament cu un cooldown, respectiv stretching.


 Încălzirile sunt esențiale pentru o performanță mai bună și mai puține leziuni, dar stretchingul este oarecum un plus opțional - ar trebui să îl facem mereu, dar dacă sărim peste, nu va cauza probleme(de cele mai multe ori).  Însă dacă cumva am sărit peste el la un antrenament, ne este recomandat sa îl facem măcar in seara acelei zi.


 Încă ceva important: 

-încălzirile ar trebui să fie întotdeauna dinamice, si specifice tipului de antrenament , trebuie să folosească întotdeauna exerciții active (de exemplu, sărituri, rotații, extensii ale pieptului) pentru a ne pregăti corpul(rebuie să facem sângele sa circule, mai ales în anotimpurile mai reci).  


Iar de stretching putem beneficia la final de antrenament când mușchii noștri sunt mai susceptibili la acele mișcări, permițându-ne să ne întindem și să menținem pozițiile mai mult timp.😬😬😬

Iti place ce citești?

Abonați-vă la articolele noastre de top