Educație fizica in scoliile din ziua de astăzi Image

Educație fizica in scoliile din ziua de astăzi

Andreea-Maria Ungureanu
Andreea-Maria Ungureanu 01 august 2022

Educația fizica in scoliile din ziua de astazi


Un subiect si o materie pe care multă lume nu o bagă in seama, nu ii acorda atentie, seriozitate și nici un fel de interes- inclusiv profesorii. 


Îmi pare rau sa generalizez fiindca cunosc profesori de educație fizica buni, dar din pacate sunt atat de puțin cei care își mai dau interesul încât greu in ziua de astăzi întâlnești un elev care sa mai știe ce înseamnă o genuflexiune sau o fandare. Iar acest lucru este GRAV.


De ce atrag atenția despre acest subiect?


Pentru ca întalnesc si lucrez de ani de zile direct cu copii și adolescenți in sala de fitness si știu in mod direct de la ei ce sport “se face” la ora de educație fizica: ”Ne scoate in curte!”, “Stam si ne jucam afara”, ”Nimic, povestim”, “Mai alergam din când in când”, etc.


Eu încă rămân socata la afirmațiile astea fiindcă ma gândesc cu teama la viitorul copiilor noștri, pentru ca semne de îmbunătățire nu se arată.


Eu tind sa cred pe cuvânt ce îmi spun copiii, fiindcă observ cum nu știu, nu pot sa facă absolut nimic, practic îi învăț de la 0 niște noțiuni ce trebuia sa le cunoască deja. Nu am nici o baza de unde sa pot lucra cu ei, pot spune ca unii abia știu sa mearga drept… iar aici nu părinții sunt de vina ci profesorii care nu își dau interesul și nu își țin orele de educație fizica așa cum trebuie! 🙄 


Cred ca cei din generația mea(eu sunt din 89’) am fost printre ultimii care am mai făcut ceva din tot ce înseamnă aceasta materie și nu numai.


Pe noi ne-au învățat din generală( poate mai devreme) ce sunt genuflexiuniile, fandăriile, sărituriile in lungime, alergarea de rezistența, viteza, etc.

Orele de sport se țineau exact după programa, plus ca orele păreau distractive pentru noi deșii depuneam un efort ca sa spun așa, semn ca profesorii își dădeau interesul. 


Repet cunosc cadre didactice care chiar își fac treaba dar cum am spus mai sus… sunt atat de putine încât iti vine sa spui tare: IN ZIUA DE ASTĂZI NU SE MAI FACE SPORT IN ȘCOALA!


Consider ca aceasta disciplina in educația copiilor încă de mici, ar trebui sa fie una din cele mai importante materii. 


Educația fizica in scoli pune bazele dezvoltării armonioase ale unui copil, viitor adolescent, viitor adult. Iar pe lângă aspectul și dezvoltarea fizica se dezvolta și multe alte abilitați: socializare, disciplina, respect fata de ceilalți, orientare in spațiu, atenție mărita in general, scade nivelul de stress al copilului, etc.


Am deschis un subiect despre care se vorbește prea puțin. Un subiect ce ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru parinti, fiindca dacă in școala nu se face nimic și nu exista puterea de a schimba ceva atunci îndrumați copiii sa facă un sport de echipă, sport individul, orice dar sa facă mișcare. 


Este doar spre binele lor și al viitorului adult!


Preparator Fizic și Antrenor Personal 

Andreea-Maria Ungureanu

Iti place ce citești?

Abonați-vă la articolele noastre de top