Paste din linte cu ciuperci sos alb
Practic este o rețeta simpla, la care nu avem nevoie de foarte multe ingrediente și nici de foarte mult timp pentru preparare. O recomand ca pranz sau chiar și cina, fiind o rețeta vegana cu foarte putine grăsimi se digera rapid și este destul de săracă în calorii comparativ cu pastele "normale".
Ingrediente:
- Paste fara gluten ( eu am folosit paste din linte roșie )
- Ciuperci albe ( champignon )
- Usturoi și ceapa albă
- Smântână vegetală de orez pentru gătit
- Ulei de cocos sau unt vegan ( eu am folosit unt vegan )
- Sare, piper, mix de ierburi italiene
- Patrunjel verde proaspat
Mod de preparare:
Pentru început punem pastele la fiert în apa cu putina sare ( NU trebuie sa fie fierte complet,pentru ca la final o sa le amestecam cu ciupercile și sosul și o sa le mai lăsăm putin acolo.)
Între timp călim usturoiul și ceapa pana la o culoare ușor gălbuie apoi putem adaugă ciupercile spălate și tăiate pe jumatate sau în 3 ( păstrăm bucăți mari fiindcă o sa scadă la gătire oricum).
Lăsăm ciupercile pe foc aproximativ 10 min la foc mediu și cu capac.
Următorii pași sunt adăugarea smantanei de gătit, sare, piper, ierburile și pastele.
Pentru aproximativ încă 6/7 minute lăsăm tot conținutul sa se gătească sub capac la foc mediu și amestecat din când în când.
După ce considerați ca sunt gata puteți adauga pătrunjelul proaspăt și POFTA BUNA !
Alimentele BIO pe care le folosesc le găsiți pe www.nourish.ro
Categorii: Retete Vegane
Postari similare
Paste din linte cu ciuperci și sos alb
Iti place ce citești?
Abonați-vă la articolele noastre de top