Nu există niciun motiv științific pentru care să renunți la antrenamente în timpul perioadei. De fapt, există dovezi că exercițiile fizice pot fi utile în acest timp.
Concluzia este următoarea: continuați cu exercițiile fizice, dar renunțați la intensitate, mai ales dacă vă simțiți obosiți.
Scurta paranteza legată de durerile accentuate care nu va permit nici măcar sa va ridicați din pat: CONSULTATI UN MEDIC, fiindcă aceste dureri NU SUNT NORMALE și cu siguranță nu este ceva cu care trebuie sa trăiți. Ele reprezintă niște alarme care pot indica anumite probleme sau dereglări.
Acum sa revin la subiect ⤵️ ☺️
Gândul de a vă antrena în timpul menstruației va face sa renunțați la pantofii sport definitiv??? Dacă sunteți îngrijorate de modul în care menstruația vă va afecta rutina de fitness, nu sunteți singure. Din multe motive (mai mult sau mai putin întemeiate) o mulțime de femei își omit antrenamentele în această perioadă a lunii…bă chiar renunță la alimentația sănătoasă pe motiv ca “simt nevoia de dulce”, dar de fapt este nevoia de a se simți din nou bine… și se intra ca într-un sevraj, după zahăr( care se comporta ca un drog și ne da o stare de bine FALSA)! Nu există niciun motiv să renunți la exerciții doar pentru că aveți menstruațe. Exista și ale soluții care sa va crească nivelul de serotonina decât statul în pat și mâncatul de dulciuri.😜
Avantajele exercițiilor pe perioada menstruației:
Beneficiile fizice și mentale ale exercițiilor fizice nu se opresc doar pentru că aveți menstruația. De fapt, respectarea unei rutine poate ajuta la ameliorarea unora dintre “plângerile” obișnuite care însoțesc menstruația.
Potrivit explicațiilor venite din partea medicilor endocrinologi aceasta perioada este un moment complex din punct de vedere hormonal. „Ambele, progesteronul și estrogenul sunt la cel mai scăzut nivel pe toată durata perioadei ciclului menstrual, ceea ce pot sa facă omul să se simtă obosit și mai puțin energici”. 😉
Acestea fiind spuse, evitarea exercițiilor fizice nu va economisi energie sau vă va face să vă simțiți mai bine. În loc să întrerupeți toată activitatea fizica în timpul perioadei, folosiți această săptămână ca o oportunitate de a încerca câteva antrenamente noi.
Cateva avantaje venite atunci când continuați sa faceți sport în timpul menstruației:
Creste nivelul de endorfine
Unul dintre principalele beneficii ale exercițiului, în timpul menstruației este eliberarea de endorfine.Deoarece endorfinele sunt un analgezic natural, când se eliberează în timpul exercițiilor fizice, puteți simți o ușurare din momentele incomode. Sportul va poate ridica starea de spirit!
(* endorfinele sunt produse natural de sistemul nervos central, pentru a face fata stresului si durerii.)
Experimentați mai multă energie și putere
Un studiu a constatat că primele două săptămâni ale ciclului menstrual (prima zi fiind prima zi a menstruației) vă pot permite să experimentați câștiguri mai mari în putere și putere din cauza nivelurilor scăzute de hormoni feminini.🦾🦾🦾
( eu spre exemplu în prima zi mereu am mai multa forță, asta chiar dacă la începutul antrenamentului am o dispoziție mult mai proasta și ușor obosita.)
Îmbunătățește starea de spirit
Toți antrenorii știu sa va spună ca exercițiile fizice ne cresc circulația sângelui. Iar ca femeie în aceasta perioada cu ajutorul exercițiilor puteți evita sau ameliora acele crampe, dureri de cap sau dureri de spate asociate cu menstruația.
Combate perioadele dureroase
Dacă aveți o menstruație dureroasa, numita și dismenoree, știți prea bine cât de inconfortabil poate fi această perioada. Vestea bună este că exercițiile precum mersul ușor vă pot ajuta să reduceți aceste simptome.
Cele mai bune exerciții de făcut în perioada menstruației:
1.Mers ușor sau alt cardio ușor
2.Antrenament de forță cu volum redus și activități bazate pe antrenament cu propria greutate
3.Yoga și Pilates
Exerciții de evitat pe perioada dumneavoastră:
La fel cum anumite activități pot fi mai potrivite pentru aceasta perioada, există și câteva exerciții pe care poate doriți să le evitați. Acestea fiind spuse, multe femei vor putea continua cu rutina lor normală de exerciții, doar cu câteva ajustări minore.
În general, ar trebui să reduceți stresul și volumul antrenamentului în acest timp. „Acest lucru nu înseamnă să oprești antrenamentul - dimpotrivă, acest lucru înseamnă doar să reduceți intensitatea și eventual sa evitați exercitiile directe/specifice pentru mușchii abdominali."
Drept urmare?
Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru corpul și mintea ta. Nu există niciun motiv științific pentru care să renunți la antrenamente în timpul menstruației. Cum am exemplificat mai sus, există dovezi că exercițiile fizice pot fi utile în acest timp.
Concluzia este următoarea: continuați cu exercițiile fizice, dar renunțați la intensitate, mai ales dacă vă simțiți obosite. Variați antrenamentele, acordați timp suplimentar recuperării și faceți doar cât va simțiți capabile.
V-am pupat!!! 😍😘
Categorii: Stil de viata
Postari similare
Adevaratul rezultat al unui stil de viață sanatos
Te poți îngrășa mâncând puțin!
Piure de linte si dovlecel cu ciuperci și usturoi
Iti place ce citești?
Abonați-vă la articolele noastre de top